Juni 2008 Marco Miedema

Music Maker: Leo Koster Band - Heading for the promise land

 

In het midden van de jaren negentig verscheen opeens een nieuwe zender op mijn tv, CMT, oftewel Country Music Television. Bij het beluisteren van deze CD waan ik me weer even terug in die tijd. De Leo Koster Band brengt namelijk de muziek die toen op CMT te zien en te horen was. Lekker rockende songs met die 'homemade cookies-feel!' Niet moeilijk doen, gewoon lekkere liedjes met teksten die zo uit de midwest zouden kunnen komen.

Hoewel deze cd acht eigen nummers en vijf covers bevat is het een volwaardig geheel. Misschien wat te gemakkelijk, maar waar de éne Drent (Daniël Lohues) de blueskant is opgegaan, is deze andere Drent de country-weg ingeslagen. De historie van de bandleden vertelt over illustere namen als Innersleeve, Fungus en Het Goede Doel.

Vergeet die namen maar meteen, want de Leo Koster Band staat daar muzikaal los van. Als deze CD zonder biografie mij toegekomen was dan zou ik denken dat het een authentieke Amerikaanse country-band betrof. En dat is zeker bedoeld als een compiment. De CD klinkt als een klok, mede door de inbreng van Pim Koopman en John Tilly. Belangrijker is nog dat ik elk woord en elke noot echt geloof! Gewoon een top-cd. Liefhebbers: kopen!