June 2005 Hans van Dam

Country Gazette: Heropstanding van de countryrock

 

Leo Koster laat met zijn band de echte countryrock van begin jaren 70 herleven.

Hij doet dat met goede, opgefriste versies van songs die hij leerde van Bob Dylan, Gene Clark, Neil Young, Arlo Guthrie, Chris Hillman, Lennon/McCartney.

Z’n eigen songs, vier stuks, passen daar vlekkeloos tussen, evenals de door hem bewerkte “Drunken Sailor”, een uit de folkhoek overgewaaide popklassieker. Hierop Joost van Es als gastspeler op violin. Joost is terug op “Time Between”, samen met  Han Bavinck ( dobro) en de mannen van de Hillbilly Boogiemen, Arnold Lasseur ( mandolin), Bart van Strien (banjo) en Aart Schroevers ( double bass). Op Chris Hillman’s  “Time Between” beleven we de sfeer van het meest pure  Byrds-tijdperk ( Sweetheart  Of The Rodeo), mede door de door stemdubbing meerstemmige invulling van Leo Koster.  Meerstemmigheid die op meer nummers voorkomt, zoals op het fraai uitgevoerde  “The Virgin” van Gene Clark.

Een band die nu onder de noemer ‘americana’ gerangschikt wordt, maar niets anders is dan een heropstanding van de oude, edele countryrock van de jaren 70.

Een band die men gerust kan plaatsen op festivals als Blue Highways, Roots Heaven of Take Root. Een aangename kennismaking!